Gyakran ismételt kérdések

Ha, problémába ütköztél az oldal használata során, nézzél szét az alábbi kérdések között, hátha megtalálod a választ a problémádra. Ha nem kapsz segítséget az alábbi válaszokból, vedd fel velünk a kapcsolatot.

Miért lesznek homályosak a mintához adott képeim?

A képek a mintához adás után kissé homályossá válnak, mivel nem a teljes felbontású kép töltődik be a mintába. Ez egy normális folyamat és semmiképp sem befolyásolja a nyomtatott példány minőségét. A nyomtatott verzióban az eredetileg feltöltött kép fog bekerülni, az eredeti minőségében. Viszont ha a feltöltött kép minősége nem a legjobb, azon nem fog javítani a program sem, hanem olyan minőségben lesz kinyomtatva, ahogyan feltöltöttük.

A kép homályosítása annak érdekében történik, hogy a szerkesztés zökkenőmentes és gördülékeny maradjon, ellenkező esetben, a felhasználó böngészője roppant lassúvá válna.

Miért lassú nagyon az oldal kosara és a pénztár?

Ha nagyon nagy méretű és sok képből álló mintákat teszünk a kosarunkba, előfordulhat, hogy lassan fog reagálni az oldal. Ilyenkor, vagy türelmesen várunk, amíg az oldal betölti az adatokat, vagy megpróbáljuk külön-külön, egymás után megtervezni és leadni a termékekre a rendeléseket. Ilyen esetben, az egy azon napon leadott külön álló rendeléseknél csak egyszer számoljuk fel a szállítási díjat. Az is segíthet, ha nem használunk 2-3mb -nál nagyobb méretű képeket.

A naptár-tervező elakad vagy nem tölt be mobileszközön.

Bizonyos komplexebb falinaptár minták esetében előfordulhat, hogy a személyre szabás gombra kattintva nem tölt be, elakad a tervező, ha mobil eszközről próbáljuk használni. Sajnos ilyen esetben a minta mérete miatt nem lesz kivitelezhető a naptár személyre szabása a mobileszközön. Ilyen esetben, a kívánt mintát csak laptopról vagy asztali számítógépről lehet megtervezni és a rendelést leadni.